Tjänster

Innehållsförteckning

Våra Begravningstjänster i Umeå

Begravningsbyrå Umeå erbjuder många olika tjänster i samband med begravningar. Du kan få hjälp med alla praktiska göromål, kontakter med präst och andra inblandade men också med allt det juridiska krångel som ibland blir resultatet av att någon gått bort.

Kostnadsfri rådgivning för begravningar i Umeå.

Boka personlig och kostnadsfri rådgivning med någon av våra erfarna rådgivare.
Boka gratis rådgivning här

Begravningar

Begravningen är den huvudsakliga anledningen till att man ber oss om hjälp. Oavsett vilken religion ni tillhör hjälper vi er att ordna en ceremoni med respekt för er familjs traditioner och seder. Vi har också stor erfarenhet av borgerliga begravningar och begravningar utan någon särskild ceremoni.

Familjejuridik

Finns det pengar i dödsboet till begravningen? Vem ärver? Frågorna kan vara många och ibland är svaren inte självklara. Ta hjälp av våra erfarna familjejurister för att reda ut trasslig juridik.

Officiant

Vem som helst i Sverige kan hålla en borgerlig begravning, oavsett vilket samfund man tillhör eller om man är icke troende. Här är officianten inte en präst, utan ni kan själva utse vem som ska leda begravningsceremonin. Det kan vara en anhörig eller en vän eller vem som helst. Saknar ni någon som kan åta sig uppdraget har vi utbildade officianter som gärna håller i ceremonin.

Övriga tjänster

Vi på Begravningsbyrån i Umeå erbjuder en mängd övriga tjänster. Vi står till förfogande när det gäller transporter, bokningar av lokal, personligt avsked, minnesstund och minnesgåvor, catering, musik och blomsterarrangemang, för att bara nämna några exempel.

Kyrkor, kapell och begravningsplatser i Umeå.

Det finns många kyrkor i Umeå, alla med sin egen karaktär. Här nedan ser du några exempel på Umeås kyrkor, kapell och begravningsplatser.

Kyrkor i Umeå

Umeå Stads kyrka, Backens kyrka, Tegs kyrka, Ålidhemskyrkan, Mariakyrkan, Tavelsjökyrkan, Carlskyrkan, Grisbackakyrkan, Ersbodakyrkan och Holmsunds kyrka.

Begravningskapell i Umeå

Backens kapell, Heliga Korsets kapell, Röbäcks kapell, Svedjans kapell, Tavelsjö gravkapell, Trons kapell och Västra Kyrkogårdens kapell.

Begravningsplatser i Umeå

Norra kyrkogården, Västra kyrkogården, Backens kyrkogård, Röbäcks kyrkogård samt Tavelsjö nya och gamla kyrkogårdar.

Author photo
Karsten
Skribent
Karsten är en erfaren journalist och skribent som i många år har arbetat som frilansare. Numera är han ansvarig för innehållet på denna webbplats samt för alla dess artiklar och guider.